Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /data/sites/web/lepursangbe/www/content/all/recept.php on line 108
Warning: array_key_exists() expects parameter 2 to be array, null given in /data/sites/web/lepursangbe/www/content/all/recept.php on line 108
Gerecht : Geroosterd brood met asperges, ricotta en prosciutto uit de oven - de Kookvaders
Benodigdheden voor 4 personen
200 gr verse ricotta
1 ei, losgeroerd
2 theelepels fijngeraspte citroenschil
2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie
24 groene asperges, bijgesneden
8 plakken prosciutto
4 heel grote sneden brood met korst
80 ml zelfgemaakte of goede kant-en-klare basilicumpesto
olijfolie extra vergine om te bedruppelen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C / gasstand 6.
Meng ricotta, ei, citroenschil en peterselie.
Leg drie asperges op iedere plak ham, schep er een ruime lepel van het ricottamengsel op en maak er mooie, vaste rolletjes van.
Besmeer het brood met de pesto en leg in een ovenschaal. Schik daarop de pakketjes van ham en asperge, bedruppel met de olijfolie en zet ze dan 30 minuten in de oven. De asperges moeten mooi knapperig gaar zijn.
Dresseren
Kan als hapje tussendoor of als lunch. Kan ook erg goed bij een salade van rucola.
Wijnen:
- L'Euzière Tourmaline 2015
Château l'Euzière
750 ml - Bouteille
Flessen / doos: 69,30 €
Beperkte voorraad!
- Tenuta Olim Bauda Barbera d'Asti La Villa 2019
Tenuta Olim Bauda
750 ml - Bouteille
Flessen / doos: 6 flessen12,95 €
Beperkte voorraad!